Tweet
Ture » Turi Theth-Valbone

Turi Theth-Valbone


9000 lekë për person
Përshkrimi i turit

Dita e pare

Mengjes: Ora 06.30, Nisja nga Tirana (Zogu i Zi).

Paradite: Ora 12.30, Mberritja ne Theth. Sistemimi ne Bujtine dhe dreka.

Pasdite: Ora 14.30, Visite ne destinacionet: Ujavara e Thethit dhe Kanioni i Grunasit. 4 ore ecje vajtje-ardhje; shkalla e veshtiresise e lehte/mesme.

Ora 18.30, Ne kthim,  visite te Muzeu Historik, te Kulla e Ngujimit, dhe Kisha e Shen Gjonit me shpjegim nga ciceron i posacshem.

Ora 20.30, Darka me ushqime bio e gatime tradicionale te zones.

 

Dita e dytë

Mengjesi: Ora 06.30-07.30, Servirja e mengjesit.

Paradite: Ora 08.00, nisja per ne Valbone ne rruge kembesore. Per te kaluar ne Valbone duhet te ngjitesh ne Qafen e Valbone e cila eshte 2200 meter mbi nivelin e detit dhe zbritja ne Valbone. Dreka me vete.

Per te arritur ne Valbone, do duhen rreth 4 ore ecje ne kembe ne rruge mali, pjesa kryesore eshte ne ngjitje, per cantat mundet tu shoqeroj nje kale. Ne ngjitje ju do dilni ne Bregun e Bubes qe eshte nje kullot me livalle shum te bukura. Pastaj vjen qafa e Valbones me nje pejsazh mahnites qe ke Thethin pas shpine dhe te pret njeri prej fshatrave me te bukur Rragami i Shales qe jane me origjin nga Thethi pjesa kryesore e tyre.

Kohezgjatja ne per te arritur ne Valbone eshte 4 ore. Shkalla e veshtiresise: e mesme.

Pasdite: Ora 15.00, Akomodimi ne bujtinen pritese ne Valbone, pas pushimit i zoti i shtepis do ju njohi me historin Valbones dhe te Rragamit dhe se si kalohet dimri ne keto ane.  

Ora 16.30 – 20.00, Moment i lire, pushim, relax.

Ora 20.00, Darka me ushqime bie e gatime tradicionale te zones, muzike, argetim.

 

Dita e tretë

Mengjesi: Ora 07.00-09.00, Servirja e mengjesit.

Alternativa 1 e Kthimit:

Paradite: Ora 09.00, nisja e kthimit drejt Tiranes.

Ora 12.00, mberritja ne Gjakove te Kosoves dhe mundesia kohore per nje xhiro turistike dhe pushim kafeje ne pjesen muzeale te Qytetit.

Ora 14.00, rruga e kthimit nga Gjakova ne Tirane.

Alternativa 2 e Kthimit:

Paradite: Ora 6.00, Zgjimi dhe nisja per ne fjerz per tu kthyer nepermes kanionit te Komanit me traget ose anije te vogel, njera nga pikat me te bukura ne Shqiperi.

Ora 09.00, arritja ne Koman dhe kthimi ne Tirane me furgon, mundesi pushimi kafeje ne bare restorant “DEA” dhe kthimi drejt Tiranes me furgon te prenotuar.

Shënime

Ne cmim jane te perfshire: udhetimi me furgon nga Tirana ne Theth dhe kthim; guida, transporti i brendshem nga Nderlysa ne Theth, ushqimi dhe fjetja per dy nete ne guesthouse.

Ne cmim nuk jane te perfshira:  kerkesa ekstra nga sa me siper si, konsumi i pijeve alkolike qe nuk prodhohen nga familja, kafete ne bar, etj)

Numri minimal i grupit: 12 persona

Per grupe me te vogla turi eshte i realizueshem por me pagesa te drejtperdrejta per shpenzimet e secilit sherbim. Cmimi per person, fjetje/mengjes/dreke/darke ne Guesthouse: 2500 lek (20 euro), ne Valbone eshte 3000 Lek ose 25 Euro.

Kujdes duhet te jeni te paisur me pasaport ose me karte identiteti sepse do kalojme nepermes Kosoves qe ka pike doganore.FAQJA E PARE - AKOMODIME - TURE - KONTAKT

Copyright © 2010-2012 Thethi-Guide. All rights reserved